Tips voor meer plezier van je tegeltje

Tips voor meer plezier van je tegeltje

Een tegeltje cadeau doen is natuurlijk erg leuk, maar je wil wel dat de ontvanger er nog lang van kan genieten. Alle tegeltjes op Tegeltje.nl zijn gemaakt van echt keramiek en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Uiteraard wordt het tegeltje met liefde gemaakt en met zorg ingepakt, maar toch dien je er voorzichtig mee om te gaan als je het tegeltje hebt ontvangen, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Wij geven je graag wat tips zodat je meer plezier kan beleven van jouw tegeltje!

Ophangen of neerzetten

Bij elk tegeltje (m.u.v. een rechthoekig tegeltje) wordt een gratis tegelhanger meegeleverd, zodat je het tegeltje kan ophangen. Wil je het tegeltje liever neerzetten? Kies dan voor een tegelstandaard. Hierdoor kun je het tegeltje neerzetten waar je maar wilt. Doe dit uiteraard wel op een plek waarvan je zeker weet dat het tegeltje er veilig staat. Het zou zonde zijn als het tegeltje gemakkelijk naar beneden kan vallen of door iemand kan worden omgestoten.

Hoe bevestig ik de meegeleverde tegelhanger?

De tegelhanger dient precies in het midden van de bovenkant, op de achterkant van de tegel, geplakt te worden. Let goed op dat je de tegelhanger aan de bovenkant of aan de onderkant van het tegeltje plakt, zodat je de hanger niet ondersteboven opplakt en je het tegeltje ondersteboven ophangt. Na bevestiging van de hanger even goed aandrukken en het haakje gedurende 2 uur niet belasten. Hierna kan het tegeltje veilig worden opgehangen.

Het tegeltje buiten hangen

Het is zeker mogelijk om het tegeltje buiten te gebruiken en deze bijvoorbeeld in de tuin op te hangen, maar om de kwaliteit te waarborgen is het aan te raden om het tegeltje niet in de regen of in de zon te hangen. Dit zorgt er namelijk voor dat het tegeltje sneller gaat slijten en/of verkleuren en je minder lang plezier kunt hebben van je tegeltje.

Schoonmaken

De HD tegeltjes zijn waterbestendig, dus deze tegeltjes zijn makkelijk schoon te maken op verschillende manieren. Wil je een HD tegeltje schoonmaken? Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel zoals glasreiniger/natuurlijk schoonmaakmiddel en een zachte doek. Wil je zeker zijn van zo min mogelijk slijtage? Probeer het dan eerst met water, een schone, zachte doek of een stoffer. Gebruik vooral geen bijtende/bleek schoonmaakmiddelen. De andere tegeltjes kun je afnemen met een zachte doek of stoffer. Doe dit voorzichtig en zonder al te hard op de voorkant te duwen. Zo blijft de opdruk het langste mooi.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk dan eens onze FAQ. Staat ook hier jouw vraag niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Bekijk ook eens onze ontwerptips voor het maken van een tegeltje!

Meer tips en uitleg over het ontwerpen van een tegeltje? Bekijk de uitlegvideo.

3 ontwerptips voor het maken van een tegeltje
Leuke huisdieren tegeltjes
Mijn Winkelmandje
Wensenlijstje
Categorieën