Wat is het verschil tussen een HD en een standaard tegeltje?

Op Tegeltje.nl kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan en zelf tegeltjes ontwerpen. Alle tegeltjes op Tegeltje.nl zijn gemaakt van écht keramiek, worden full colour bedrukt en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Nog steeds blijft het lastig wat nou precies het verschil is tussen een HD en een standaard tegeltje.  Wij leggen het je graag uit in deze blog!

Standaard tegeltje

Een standaard tegeltje is een blanco tegeltje, welke je helemaal naar eigen wens kunt maken. De afwerking bij een standaard tegeltje is mat. Een standaard tegeltje heb je al vanaf €8,95 en is 15 x 15 cm. De kleuren op het tegeltje worden full colour bedrukt, maar komen matter over doordat de afwerking van een standaard tegeltje mat is. Als je op zoek bent naar een tegeltje als cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag, geboorte, bruiloft of een andere speciale gelegenheid, kun je het beste voor een standaard tegeltje gaan. Een standaard tegeltje is zeer geschikt als decoratie. Het tegeltje kan niet tegen vocht en is minder krasvrij dan bijvoorbeeld de HD variant. Echter is heeft het standaard tegeltje wel de scherpste prijs en gaat het als decoratie nog jarenlang voor plezier zorgen.

HD tegeltje

Een HD tegeltje is in de basis hetzelfde als een standaard tegeltje, enkel de afwerking en de bedrukking van het HD tegeltje is anders. Dit komt doordat het HD tegeltje met een hogere kleurintensiteit bedrukt wordt. Daardoor zijn de kleuren feller en lijkt de bedrukking scherper. Daarnaast kan een HD tegeltje iets meer hebben. Het tegeltje is krasvrij, hierdoor kan het makkelijker worden schoongemaakt of ingemetseld worden. Het HD tegeltje heeft een glanzende afwerking. De glanzende laag van het tegeltje zorgt ervoor dat het iets meer tegen een stootje kan. Het tegeltje kost €12,95 en heeft een afmeting van 15 x 15 cm. 

Welk tegeltje moet ik bestellen?

Wil je een tegeltje bestellen om deze in te laten metselen in bijvoorbeeld je keuken of om buiten op te hangen? Dan kun je het beste voor HD tegeltje kiezen. Deze ligt iets hoger in prijs, maar heeft een glanzende afwerking waardoor het tegeltje bestand is tegen krassen en enige vocht. Wil je puur decoratief een tegeltje bestellen om binnen op te hangen? Dan kun je gerust een standaard tegeltje bestellen. Deze heb je al vanaf €8,95 en kunnen ter decoratie nog jarenlang mee.

Wat kan ik met een tegeltje doen?

De meeste mensen willen een tegeltje ophangen. Toch kun je er nog veel meer mee! Wat dacht je bijvoorbeeld van neerzetten? Bestel hiervoor een tegeltje met standaard. Daar kun je het tegeltje mooi in tentoonstellen. Daarnaast is een tegeltje erg geschikt als cadeau voor allerlei gelegenheden. Je kunt bijvoorbeeld een 21 diner menu op een tegeltje laten bedrukken en gebruiken als tafel decoratie voor het diner. Of wat dacht je van een tegeltje als huisnummerbordje? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je advies? Stuur ons gerust een berichtje via de chat of het contactformulier! We helpen je graag verder.

Wat meer tips en uitleg over het ontwerpen van een tegeltje? Bekijk dan de uitlegvideo.

De leukste frituur tegeltjes
Spreukentegeltje als paascadeau
Mijn Winkelmandje
Wensenlijstje
Categorieën